ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Технологията на живота... и какво общо имат с това децата

Автор: Александър Маркитанов
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Интервю прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-10-17
ISBN: 9789546660787
Категория: Самоусъвършенстване

Корична цена: 12.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 10.92 лв.

 

Децата ни са нашите учители. На определен етап от моя живот тази формула за мен стана толкова очевидна, както и фактът, че колелото е кръгло.

Колумб открил Америка – този факт се превърнал в обект за наблюдение и съвсем естествено хората започнали да извличат полза от това откритие. Кръглата форма на колелото не е мое изобретение, а резултат от наблюдение. Съвсем естествено и нормално е аз да извличам полза от това древно откритие и от съвременния резултат на моето наблюдение. Освен това, имах възможност да прозра главната природна, божествена роля на децата. И след много години наблюдение, след като изследвах тази страна на живота, без да претендирам за първенство, сега твърдя: „Децата идват в съдбата на възрастните като учители.” Намирам това твърдение за вярно и точно, а опита да се поразсъждава по него за доста полезен. Като правило, в резултат от разсъжденията се появява някакъв извод. Ако мислите текат (или скачат) в правилната посока, то след тях следва верен извод. Когато имаме верен извод, остава много малко – да го следваме. Да следваш своя собствен верен извод означава да извършиш действие – да създадеш намерение и да започнеш да се учиш… с помощта на своите малки наставници и учители. Детето идва във вашия живот – възниква нов етап в процеса на обучение в училището, наречено „Живот”. Започва интензивно обучение по такива предмети като търпение, гъвкавост, находчивост, отговорност, чувство за хумор, ценностна система, мъдрост.

При това разбирам, че дори да е положил усилие и да е поразмислил, не всеки ще приеме идеята да се учи. От приелите я не всеки ще може да осмисли онова, което е приел. А от онези, които го осмислят, не всеки в тази връзка ще бъде готов да извърши обрат в традиционната си позиция на родител –благодетел и деспот (при това несъмнено обичащ). Такъв „не всеки” бях и аз някога. Сега, благодарение на упоритото обучение в училището „Живот”, моята позиция по този въпрос е твърда и стабилна, както никога преди. И всяко „случайно”, дребно събитие в живота показва, че все още ми предстои да премислям и осмислям, да се вживявам и преживявам моята позиция, пък била тя и близо до съвършенството.
За това е тази книга. В нея искам да споделя своите наблюдения, размисли, изводи на изследовател, преподавател и фасилитатор, който провежда над петдесет тренинга годишно, семинари и още толкова срещи с различни аудитории и хора в разни кътчета на света вече повече от 10 години. Кореспонденцията, която водя с участниците в моите тренинги и с читателите на книгите ми, в съчетание с живото докосване до съдбите на хора от различни социални слоеве в различни градове и страни по света, ми дават цялостна картина за битието и информационна база за определяне на неизвестните и потвърждение, както на малко известните, така и на доста известните закономерности.

Картината на света към днешна дата е такава – битието протича по закони, установени от обществото. Тоест по закони, установени в конкретното общество и предназначени за онези, които го обуславят. Някъде законите са по-разумни, другаде по-малко, на места са абсурдни, а другаде, каквито и да са, не се спазват от обществото. Но и в първия, и във втория, и в останалите случаи, тези закони са несъвършени и силно се различават от законите на Вселената. Това, че съществуват закони, установени от Твореца на този свят, не е тайна. Но това „широко известно нещо” малко интересува обществото. Интересът на средностатистическия представител на социума към изучаване на дадените закономерности е твърде слаб. Затова космическите закони се пренебрегват и, съответно, не се спазват както от отделния средностатистически индивид, така и от обществото като цяло. В това неспазване се крият и причините за многобройните проблеми на човек.

Своите изводи аз мотивирам, а наблюденията, въз основа на които са направени, непременно придружавам с примери. Описаните примери са истински. И броят им е толкова голям, че няма нужда да се измисля.

И така, на работа! Четете, разсъждавайте, съпоставяйте, при нужда разчупвайте стереотипните обществени представи за много навици и традиции, правете изводи. И след като се направи изводът, остава много малко – да направим избор, да се възползваме. За какво е нужно това? За да премахнем онази болка, която възниква в отношенията с децата и не само. За да може чрез корекцията на собствените грешки да изпълним живота си с радост.

Ако у вас или у някого от вашите близки, така някак се получава, че радостта в живота е малко, а огорченията повече, отколкото би ви се искало, то има смисъл човек да се замисли за корекция на своите навици. Ако животът тече не така, както ни се иска, значи причината за това е обичайното възприемане на света, обичайното мислене. Какво да се направи? Революция… на собственото съзнание. При това нищо не бива да се руши и да се обявява война на когото и да било вътре в нас. Просто е необходимо да се усвои подходящата технология на битието, която ви води към желаното качество на живот. На тази тема има огромно количество трудове. Предлагам ви да се докоснете до още една гледна точка, която е възможно да ви помогне по-точно да определите технологията за построяване на собствения ви качествен живот. Наличието на технология е задължително условие при всяко строителство, за да бъде то лесно и ефективно, а сборът от положените усилия – за да бъде надеждно и качествено. Владеенето на правилната технология на живот е огромно богатство. Нали не виждате смисъл да се отказвате от възможността да станете богати?


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Самоусъвършенстване
Един гадател ми каза - Тициано Терцани
Изкуството да бъдеш родител - Д-р Фицхю Додсън
Екстремно оцеляване - Майкъл Тогис
Отровните родители - Сюзън Форуърд, Крейг Бък
Бъди в хармония със себе си. Продължението на Слушай своето тяло - Лиз Бурбо
Кой си ти? Ключ към твоето Аз - Лиз Бурбо
Аз съм БОГ. Ти също! - Лиз Бурбо
Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света/твърда корица - Робърт Уолдингер, Марк Шулц
Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света - Робърт Уолдингер, Марк Шулц
Емоциите. Как чувствата оформят мисленето ни - Ленард Млодинов
Мъдростта на вселената. Как да черпим от нея – програма за всеки месец - Джоуи Хюлин
Кои сме ние? - Щефани Щал
Новаторите. Как неконформистите движат света - Адам Грант
Добри по душа. Да станем родителите, които искаме да бъдем - Д-р Беки Кенеди
Дърдорене. Как да спрем натрапчивия глас в главата си - Итън Крос
Експресна терапия - Саша Бахим
12 седмици за по-буден ум - Санджай Гупта
Огън момиче - Кара Алвил Лейба
Мозъкът - твоята суперсила - Джеймс Гудуин
Как да манифестираш - Джил Такрей
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |