ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Интензивно производство на печурки

Автор: Цветана Ранчева
Обем: 277 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Дионис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-09-12
Категория: Стопанство

Корична цена: 15.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 13.65 лв.

 

Политическите и икономическите процеси в България през периода 1990-1999 г. бавно, но сигурно очертаха развитието на страната ни в условията на либерални пазарни условия. Под действието на икономическия закон за търсенето и предлагането вече се възраждат много подотрасли на българското селско стопанство, където отглеждането на култивираните гъби и по-специално на култивираната печурка има своята запазена ниша. Дребното производство на гъби може да бъде една добра възможност за стотици български семейства да преодолеят трудностите на прехода от централизирано към пазарно стопанство, както и на световната икономическа криза, която дава отражение и у нас. То е достъпно и чрез него може да се реагира бързо и гъвкаво на икономическите условия, не изисква големи инвестиции и има бърза възвращаемост на оборотните средства. Най-важните условия за развитието му са осигурен пазар за продукцията и добре подготвени по теория и практика на производството гъбопроизводители. И ако пътят към пазарите в бъдеще ще преминава през сдруженията на дребните производители, за обучението си всеки гъбопроизводител отговаря сам. Надявам се, че настоящото издание на книгата „Интензивно производство на печурки", разширено и допълнено, ще подпомогне както новите, така и по-старите и опитни гъбопроизводители. За първи път в него е описано по-широко историческото развитие на технологиите, включително и на най-новите, за да се даде възможност и на бъдещи по-едри фермерски стопанства да се ориентират и да изберат правилно това, което им е необходимо или ще им бъде от полза. Предлага се и обширна глава, посветена на болестите и неприятелите на култивираната печурка, на предпазната и пряката борба с тях - една много актуална тема за българските гъбопроизводители в момента.

Някои идеи за строителството на нов фамилен гъбарник, за кооперирането на по-голям брой дребни гъбопроизводители на базата на малък стандартен гъбарник и за организирането на малка гъбопроизводителна ферма, също са намерили място в това издание.

Книгата е богато илюстрирана както в исторически, така и в съвременен план.


Мнения за тази книга

Todor Derlokov -eleshnica
Има какво да се научи от книгата от 1-та до последната страница,жалко че няма вече такива автори и други такива хора да се занимават по този интензивен начин за подобряване иосъваршенстване на даден материал.

Николай Ангелов -Димитровград
Аз не съм чел книгата, но като цяло мисля, че ще е интересна и полезна. Въпросът ми е дали информацията в книгата е актуална?

Васил Младенов -Смолян
Сега започнах да чета книгата и е много подходяща за производителите. Търся фирма за проектиране, изграждане и оборудване на масивна оранжерия-сграда за производство на гъби.

Миглена -Козлодуй
А къде може да се намери мицел и компос, за да се отглеждат гъби? Има ли такива фирми?

Сергей Марков -София
Хареса ми статията. За поддържане на необходимата влажност продавам Humidifier (Овлажнител за въздуха), канадски, марка Wood's.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Стопанство
Наръчник за засаждане, пресаждане, грижи и резитби на декоративни дървета в населените места - Невена Цветкова
Джобна енциклопедия на билките - Съставители: Галина Иванова, Мария Козовска, София Петрова
Маслодайна роза - Анка Дончева
Лешник. Отглеждане, болести и неприятели - Драган Брезовски
Отглеждане на крави и биволици - З.Захариев, К.Желев, Н.Русев, С.Атич, Ш.Шерков
Енциклопедия на богатата реколта. Всички тайни на опитния градинар - Галина Кизима
За червения калифорнийски червей от А до Я. Отглеждане и приложение. Второ преработено и допълнено издание - Васил Алексов
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |