ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Любимецът на жените

Любимецът на женитеАвтор: Себастиен Жапризо
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст/Enthusiast"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-07-19
ISBN: 9786191641277
Категория: Криминални романи

Корична цена: 16.00 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 14.24 лв.

 

В края на прекрасен летен ден на един безлюден плаж млад мъж пада на пясъка, смъртоносно ранен в гърдите. Но кой е дръпнал спусъка?

Една след друга осем жени, преминали през живота му, разказват любовните си истории с него, без да крият нито миговете на удоволствие, нито страданието и моментите на агония, довели ги, може би, до мисълта да сложат край на живота му. Коя обаче казва истината? Дали това е Ема, младоженката, отвлечена през първата си брачна нощ от един затворник? Или Белинда, красивата проститутка от „Ла рен дю кьор”? А може би Зозо – пансионерката със снежнобяла кожа от същото гостоприемно място, която всяка сутрин боядисва кожата си, за да се превърне в черна перла. Списъкът продължава с младата вдовица Каролин, директорка на пансион за момчета, с Фру-Фру – маникюристка от Париж, превърнала се в звезда на Холивуд, която крие този странник на яхта и го отвежда на другия край на света. За да се срещне там с Йоко – страстната и порочна японка, оцеляла от корабокрушение на пустинен остров насред Тихия океан. Следва американката Толедо – медицинска сестра, която се грижи за героя в един военен лагер в Бирма. А последна в този калейдоскоп от женски характери е Мари-Мартин – адвокатката, която трябва да защитава пред съда мъжа, когото цял живот е обичала. Изповедите на тези дами са като парченца от пъзел – те сглобяват образа на мъж с много лица, който с лекота омайва жените и оставя следа в живота им.

Себастиен Жапризо ни предлага изключително оригинален и впечатляващ роман, в който всички маски са свалени: зад смеха се крие носталгия, лъжата се бори със съжалението и вината, а реалните спомени се смесват с измислиците в тази гениална игра на въображението.

Себастиен Жапризо пише под псевдоним, който е анаграма на истинското име на автора - Жан Батист Роси. Роденият в Марсилия френски автор, сценарист и режисьор е познат на света и като „френския Греъм Грийн“.

Едва 19-годишен, Себастиен Жапризо става известен на читателите с романа си „Фалстарт“, който, за разлика от последвалите бестселъри, е публикуван с истинското име на автора. Жапризо се изявява и като преводач, превеждайки на френски език романите на Селинджър.

Първия си криминален роман „Купе за убийци“Себастиен Жапризо написва на 31-годишна възраст. Книгата се радва на нечуван успех и бързо е адаптирана за голям екран с участието на звездите на френското кино Ив Монтан, Симон Синьоре и Жак Перин. Следва криминалето „Капан за Пепеляшка“, който печели „Голямата награда за полицейски роман“за 1963 г. През 1966 г. хитовата книга „Жената в колата с очила и пушка“ спечелва на Жапризо втората голяма френска награда – „Награда на честта“, а през 1968 г. е отличена с наградата на Асоциацията на писателите на криминални романи във Великобритания за най-добър криминален роман от чуждестранен автор. „Смъртоносно лято“е поредният страхотен роман, който също печели награда през 1978 г. и е адаптиран за голям екран с участието на Изабел Аджани. „Най-дългият годеж“се превръща в международен бестселър и е филмиран от Жан-Пиер Жьоне през 2004 г. Книгата печели наградата „Интералие".

Всички книги на Себастиен Жапризо са филмирани. Издадени са в Европа, Америка, Япония, Русия. Жапризо е смятан за един от най-популярните в световен мащаб френски писатели.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Криминални романи
Мастиленочерно сърце - Робърт Галбрейт
Отприщен гроб - Робърт Галбрейт
Зимен гроб - Питър Мей
Три живота седмично - Мишел Бюси
Убийство на една дама. Шотландска мистерия - Антъни Уин
Кръстосаните ски. Алпийска мистерия - Карол Карнак
Червеношийката. Третият случай на инспектор Хари Хуле - Ю Несбьо
Тихата нощ на Еркюл Поаро - Софи Хана
Алиби - Агата Кристи
Кралят на планината. Първият случай на Лео Аскер - Андерш де ла Моте
Падане. Шестият случай на Хюлдар и Фрея - Ирса Сигурдардотир
Куклата. Петият случай на Хюлдар и Фрея - Ирса Сигурдардотир
Гроб без име. Случаите на Юст и Дирк №2 - Лине Холм, Стине Болтер
Вечният градинар - Джон льо Каре
Лудостта на тълпите. Разследванията на инспектор Гамаш - Луиз Пени
Опасен бизнес - Джейн Смайли
Рейкявик - Рагнар Йонасон, Катрин Якобсдотир
Нощта на бухала - Мери Хигинс Кларк
Черни рози - Мери Хигинс Кларк
Нож в раната - Антъни Хоровиц
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |