ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Мюнхаузен е жив

Автор: Любо Николов
Обем: 134 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Св. Климент Охридски"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-20
ISBN: 9540722446
Категория: Българска литература

Корична цена: 5.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 4.55 лв.

 

Любомир НИКОЛОВ е утвърдено име с братството на пишещите за ловно-рибарски страсти. Автор е на ежеседмичната страница "Лов и риболов" във вестник "Дума", както и на многобройни други публикации в печата. Издал е книгите "Етюди с въдица и пушка" и "Вечните ловни полета". Режисьор е на документалния филм за ловеца столетник Иван Марински "Дебют на сто". Роден е на 15 декември 1960 г в Пловдив. Завършил е строително инженерство и икономика. Офицер е от ГУСВ до 1990 г. Занимава се с политика до 1995 г.

До 1997 г. е парламентарен секретар на Министерство на образованието и председател на Съвета на директорите на "Студентски столове и общежития". От 1997 г. е в частния бизнес. Ловец е от 1995 г. и риболовец от дете. Член е на СБЖ. Леководолаз и шампион по бокс за юноши. Семеен, с две деца.

Класикът на българската анимация и карикатура ДОНЬО Донев е роден в Берковица. Завършил е Художествената академия в София. Професор по анимация в НАТФИЗ. Режисьор и художник на анимационни филми, карикатурист, плакатист и илюстратор. Автор е на над сто анимационни филми, които са удостоени с 40 международни и наши награди. За филма „Де факто" е публикувана страница в „Енциклопедия Британика". филмът "Умно село" е изучаван в кинокатедрата в Ню Йорк. Куклите на "Тримата глупаци" са единствените анимационни герои, покорили Еверест, изкачени от Николай Петков и Кирил Досков. Бил е главен редактор на хумористичния вестник „Тримата глупаци" и списание "Фрас". В момента сътрудничи с карикатури на вестниците "Монитор" и "Телеграф". Засега „риболовец- неудачник" според собственото му определение.

ВМЕСТО ПРЕДГОВОР Ако сте запазили поне частица от откривателските искри на детст- вото в душата си, няма как да не си спомняте и изчетените в онази ваша невръстна възраст завладяващи приключения на барон Мюнхаузен - същият, станал символ на артистичната фантазия, която превръща очевидната наглед лъжа в полет на духа и предизвикателство към сиво- тата на неспособните да вярват в невероятното. Помните ли историятаму за у целения с шепа костилки от вишни елен, между чиито рога после поникнало вишнево дърво? Или за нанизаното на ремък със сланина ято патици, което отгоре на всичко докарало закачилия се за ремъка барон досами дома му? Или за лъва, който гонел героя, а като скочил да го глътне, прелетял над него и попаднал в отворената паст на зейнал от другата страна крокодил?
Ловните подвизи на Мюнхаузен продължават да се донаписват и днес - от цяла армия съвременни мюнхаузеновци, които с въдица или пушка преживяват не по-малко вълнуващи от неговите приключения. А и умеят да ги разказват с не по-малко пленително вдъхновение. Мюнха- узен е жив - в душата на всеки ловец и риболовец. Усмивката му хитро наднича и от тази книга, събрала истории и весели случки, които могат да изглеждат невероятни само на лишените от тръпката на въображението.
За другите, които имат вкус към искрящия свят на ловно-рибарс- ките приключения, шеги и закачки, насладата ще е двойно по-голяма, защото ще го направят в компанията на бляскавия талант на Доньо Донев. Рисунките на класика на световната анимация, украсили тези страници с дълбокия му, точен и ироничен щрих, са и най-синтезираният поглед към лова и риболова - последното убежище за истинските мюнхаузеновци, за които няма невъзможни неща. Защото никога не се отчайват. А това е универсална рецепта за оцеляване дори в днешното ни не много жизнерадостно битие.
Мюнхаузен е жив. И не се предава.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Българска литература
Минало несвършено. Роман за отдел „Издирване“ - Александър Чобанов, Владимир Полеганов
Отлъчване - Николай Терзийски
Записки по българските въстания (комплект от 3 тома) - Захарий Стоянов
Четвърт приказки за Клара и Кристо - Асена Сербезова
Басни/Емил Йотовски - Емил Йотовски
Диада - Яна Титова
Отново роден - Иван Иванов
Ане - Камелия Панайотова
До четвърто коляно - Веселина Кожухарова
Стряха. Приказката като живот - Христо Добротинов
Сърце/твърда корица - Виктория Бешлийска
Сърце - Виктория Бешлийска
Истории от утре и вчера - Хара Нурин
Дневник на артиста - Албена Стамболова
Къщата с черешите - Валентина Петкова
Живот по неизбежност - Кирил Топалов
Пет годишни времена - Валентина Мизийска
Всичко е простено - Полита Караилиева
Марсов венец / Децата на Уран - Станчо Пенчев
Васил Левски Дяконът - Черти из живота му - Захарий Стоянов
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |