ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Гизихти

Автор: от Велин Станев
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-05-19
ISBN: 9789545168574
Категория: Българска литература

Корична цена: 10.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 9.10 лв.

 

Велин Станев е преподавател по Масови комуникации в ПУ „Паисий Хилендарски“ и координатор на Магистърска програма „Медийна комуникация (Журналистика, Реклама, PR)“ при Философско-историческия факултет. Сътрудник е на Радио Пловдив и програма „Христо Ботев“ на БНР. Програмен директор на Радио TNN (до трансформирането му в Радио 1 през 2003 г.), копирайтър на БГ Радио и Радио 1, Пловдив. Носител на „Награда Пловдив“ за Журналистика (2005 г.) за седмичната авторска колонка на в. „Пловдивски труд“ и на наградата на СБП за литературен дебют със сборника от любоffни разкази „Любоff“ (2005 г.).

Гизихтите на Велин Станев възникват като рубрика на страниците на в. „Пловдивски труд“ през април 2001 г. и се превръщат в любимо четиво на читателите на вестника. Четири години след датата на първия публикуван гизихт, рубриката донася на своя автори престижната „Награда Пловдив“.
В гизихтите най-общо се гони актуална за дадената седмица, месец или сезон тема. Но дори когато разказват за Пловдив, те носят пловдивска идентичност само чрез прикачени маркери. При отстраняването им, автоматично се превръщат в общобългарски, в квинтесенция на реални и значими проблеми, облечена в синкретичната жанровост.
Гизихтите са и есета, и фейлетони, и кратки разкази, и монолози, и диалози, и коментари, и анализи, и дори всичко това едновременно – нито само информационен, нито само аналитичен, нито само художествено-публицистичен жанр. Това е хибридният жанр „гизихт“ за ежедневните гизихти: съдебни и юридически абсурди, ужасяващи улици и пътища, бедствия и аварии, двоен законодателен стандарт, безбройни и нечовешки данъци и такси, късогледа политика, безкултурна култура, болна здравна реформа, гнили нрави, мръсотия, перманентен недоимък, растящи безработица и цени, намаляващи заплати, стандарт на ръба на бездната, безкрайни лични и служебни драми, беззаконие, измами, корупция, престъпност, пошлост... Ами идиотските амбиции, егоизмът, безсърдечието, озлоблението, убитите мечти, погубените вяра, надежда и любов?


Мнения за тази книга

Златко Петров Тошков -Пазарджик
Тази книга може да се нарече уникална по форма и съдържание, защото е събрала в себе си примери за най-отчайващи ситуации, в които е попадал българинът изобщо, а също така показва и възможни варианти за решаването им, посредством изживени от авторите трудности. На пръв поглед е непопулярно четиво, но след по-подробно запознаване със съдържанието на книгата, читателят се уверява в истинността на думите й, в нейната неподправеност и дълбоко послание към всички онези, глухи и слепи да видят и чуят страданията на народа, който ги храни и им осигурява толкова луксозно съществуване на този свят. Това са най-вече хора, отрекли се в името на някой от самите сабе си: животът им отминава в грижи за децата, за близки, за поемане на отговорности в започването на самостоятелна кариера. И именно тук се пораждат трудностите- от вечния конфликт между един и много, между поданик и държава, между беден и богат, между млад и стар, между законност и властимане, между стремежа за свобода и лично щастие и алчността за превръщане на всички хора в слабоумни роби. Препоръчвам да бъде прочетена от всеки, който би искал да се запознае най-бегло със социалното положение на обикновения масов българин вече като гражданин на великия уж Европейски съюз в толкова напредналия високотехнологичен 21-ви век.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Българска литература
Минало несвършено. Роман за отдел „Издирване“ - Александър Чобанов, Владимир Полеганов
Отлъчване - Николай Терзийски
Записки по българските въстания (комплект от 3 тома) - Захарий Стоянов
Четвърт приказки за Клара и Кристо - Асена Сербезова
Басни/Емил Йотовски - Емил Йотовски
Диада - Яна Титова
Отново роден - Иван Иванов
Ане - Камелия Панайотова
До четвърто коляно - Веселина Кожухарова
Стряха. Приказката като живот - Христо Добротинов
Сърце/твърда корица - Виктория Бешлийска
Сърце - Виктория Бешлийска
Истории от утре и вчера - Хара Нурин
Дневник на артиста - Албена Стамболова
Къщата с черешите - Валентина Петкова
Живот по неизбежност - Кирил Топалов
Пет годишни времена - Валентина Мизийска
Всичко е простено - Полита Караилиева
Марсов венец / Децата на Уран - Станчо Пенчев
Васил Левски Дяконът - Черти из живота му - Захарий Стоянов
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |