ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Треска за бебе

Треска за бебеАвтор: Шинейд Морирати
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 140х205
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-04-05
ISBN: 9789543301898
Категория: Чиклит

Корична цена: 10.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 9.10 лв.

 

Книгата „Треска за бебе” на ирландската писателка Шинейд Морирати е приятно, непринудено и задържащо вниманието четиво. Разказът се води в първо лице и звучи изключително искрено и автентично. На места повествованието ще ви просълзи, а на други ще ви разсмее от сърце, каквото може да направо само един добър роман. Неслучайно критиката определя героинята на Мориарти - Ема, като сходна по душевност с любимата на женската аудитория Кари Брадшоу от „Секса и града”. Повествованието е подобно - наситено с много остроумни диалози, хумор и откровеност, единствено централната темата тук е майчинството и зачеването. Книгата си струва да се прочете не само заради забавната й страна, но и заради безкрайната човечност и искреност, която лъха от нея.
Романът „Треска за бебе”: След двугодишни опити да забременее Ема решава, че единствената възможност, която й остава, е да осинови дете от Русия. И от тук започва ходене по мъките. Кандидатите трябва да докажат, че са годни да бъдат родители, че са физически, психически и материално в състояние да осигурят на бъдещето си дете пълноценен живот. Под лупа оглеждат не само тях, но и близките и приятелите на двойката. След първоначалното одобрение идва ред на нови и нови процедури, съпроводени с постоянно препъване в бариерите на бюрокрацията. Главната героиня се забърква в поредица от ситуации, които усложняват живота й и я хвърлят в паника, но в крайна сметка всичко успява да се разреши положително. Следва и самият процес на намиране на дете, сблъсъкът с мнението и неодобрението на роднините. На финала Ема и съпругът й Джеймс посещават Русия, виждат своя бъдещ син и го обикват от пръв поглед. Дни преди идването му вкъщи Ема разбира, че е бременна. Оказва се, че покрай цялото суетене и перипетии около процедурите за осиновяването, не е обърнала внимание на факта, че е вече бременна...
За авторката: Шинейд Морирати е млада авторка, ирландка по произход. Живее в Дъблин със съпруга си и малкия си син. Първият й роман “Акция бебе” бързо става бестселър и получава одобрението на ирландската литературна критика. Писателския талант явно Морирати наследява от майка си, която пише книги за деца. Мечтата на ирландската авторка от малка е да пише романи. След като завършва университета отива да живее в Париж, а после и в Лондон. Работи като журналист в Лондон, а в свободното си време пише. Така след няколко години се появява нейният дебютен роман „Акция бебе” – сладко-горчива комедия, разказваща за двойка, която се опитва да зачене. Книгата жъне огромен успех и е преведена на около 20 езика. Авторката вярва, че трябва да си напълно отдаден на това, за което пишеш, за да ти повярват читателите. Самата тя пише романите си, споделяйки личните си преживявания в опитите си да се сдобие с дете, което е и истинската тайна за успеха на романите й. Причисляват книгите на Мориарти към жанра чиклит (chick lit). Чиклит като термин се използа за да определи женската художествена проза, създадена от млади дами между 20-30 годишна възраст. Типичното за жанра е, че разглежда актуални теми от живота на съвременната жена, поднесени по хумористичен и лек начин.

„Едно наистина забавно четиво.”
Daily Express

„Това е една докосваща история, наситена с правилната доза хумор.”
OK Magazine

„Мориарти пише спонтанно и сладкодумно.”
Daily Telegraph

„Тя пише с огромна увереност и стил. Книгата й е забавна, но не за сметка на фабулата.”
Irish Times

„Реалистичният диалог на Мориарти, приятните характери, чувството й за хумор и чувствителността й в сложните ситуаци, директно въвличат читателя. Този роман доказва, че жанрът чиклит може да разнищва множество сериозни проблеми и въпреки това да остане забавен.”
Ireland on Sunday


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Чиклит
Новите 50 - Памела Редмънд Сатран
Има ли все още секс в града - Кандис Бушнел
Бий се или бягай - Саманта Йънг
Ваканция от брака - Мариан Кийс
Клуб "Мръсни книги" - Лизи Харисън
Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта - Хелън Филдинг
Истината за рекламата - Джон Кени
Всяка събота по същото време - Кемпър Донован
Бухтичка - Джули Мърфи
От утре почвам нов живот - Жил Льогардиние
Беки Б. в Холивуд. Сред звездите по червения килим - Софи Кинсела
Моят съпруг в съседната къща - Катрин Елиът
Списъкът с гости - Мелиса Хил
Отровени. Книга 15 от Малки сладки лъжкини - Сара Шепард
Какви тайни крият жените - Фани Блейк
По-добре ми е без теб - Дий Ърнст
Смъртоносно. Книга 14 от Малки сладки лъжкини - Сара Шепард
Повикът на щастливата случайност - Станислава Кара
Съкрушени. Книга 13 от Малки сладки лъжкини - Сара Шепард
Дневниците на виаграта - Барбара Роуз Брукър
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |