ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Вихра и водка

Автор: Светла Иванова
Обем: 246 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-12
ISBN: 9789542811510
Категория: Българска литература

Корична цена: 12.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 10.32 лв.

 

Новата, трета книга на Светла Иванова, след „Забранено до 18” и „Светът в (между) краката й" завършва историята с главна героиня Вихра Станишева – известна художничка, попаднала или пропаднала в собствения си вихър. Книга за успеха, цената му, любовта, алкохола, жертвите, без които не може. За кариерата по „онзи начин”, изкуството, позволените и забранените неща. За нещата от живота, премеждията на една объркана хубава жена, на едно пораснало момиче. Или просто – книга за една от нас.

Защо ли съм толкова задръстен? Питам се след като прочета още една страница от книгата на Светла Иванова. Защо винаги (до сега) съм изпитвал силно подозрение към писането на жените? Защо винаги съм очаквал, започвайки книгата на някоя жена, да бъда разочарован? Разочарован може би от вечната и неотменна разлика между мъжете и жените, която ги прави трудни за превеждане едни за други? Може би съм очаквал като повечето мъже да попадна на слабости в женското писане, за да изпитам жалко мъжко превъзходство? Знае ли човек...

А не може ли причината да е следната: Всеки път подхождам с крайна скептичност към книгите писани от жени... именно защото ми се ще, ако е възможно, да бъда излъган в лошите си очаквания. Да бъда внезапно удивен и трогнат от неочаквано майсторство! Може би е така! И ето – четейки страниците на Светла, написани с прям, суров и смел език, с майсторство на сравненията, на моменти родеещо се с това на Чандлър, аз постигам своето! От дълбок и мрачен скепсис да премина към възторг и доволство. Да плесна с ръце изненадан и да кажа: Има и жени, които пишат адски добре, мамка му!
Калин Терзийски

Влюбих се във Вихра. Колкото повече остарявам, толкоз повече не се познавам. Толкоз повече фантазми ме обземат. Вихра е прекрасен обект за въображения. Тя не признава „преди”.
Преди са нещастните й любови, самоизмамите, разочарованията, превърнати в опит. И малките надежди, че могат да станат големи. Тя се задушава от тях. И така не успява да им избяга, както аз не мога да избягам от нея. Тя не е „преди”. Тя следва. Има такива жени: те са нашето продължение. Вихра, чакам те в моята библиотека. Ще те прелиствам, докато се проумея.
Димитър Шумналиев

Чарлз Буковски носи рокля, живее временно във Варна и... по естествен като дишането начин, продължава историята на една бунтовна вагина. Светла Иванова за трети пореден път успява да превърне в метафора твърдението, че у всяка красива жена се крие една некрасива история, която я прави още по-красива. Без колебание заявявам, че третата част от историята на Вихра Станишева представя един от най-живите и реални женски образи в литературата от последните 10 години. Ана Каренина избира влака, Вихра – водката, БДЖ ще се приватизира... животът си тече, но спрете за миг до фонтана,където Вихра рисува портрети срещу дребни стотинки. Ще се удивите, колко много се вписвате в пейзажа


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Българска литература
Минало несвършено. Роман за отдел „Издирване“ - Александър Чобанов, Владимир Полеганов
Отлъчване - Николай Терзийски
Записки по българските въстания (комплект от 3 тома) - Захарий Стоянов
Четвърт приказки за Клара и Кристо - Асена Сербезова
Басни/Емил Йотовски - Емил Йотовски
Диада - Яна Титова
Отново роден - Иван Иванов
Ане - Камелия Панайотова
До четвърто коляно - Веселина Кожухарова
Стряха. Приказката като живот - Христо Добротинов
Сърце/твърда корица - Виктория Бешлийска
Сърце - Виктория Бешлийска
Истории от утре и вчера - Хара Нурин
Дневник на артиста - Албена Стамболова
Къщата с черешите - Валентина Петкова
Живот по неизбежност - Кирил Топалов
Пет годишни времена - Валентина Мизийска
Всичко е простено - Полита Караилиева
Марсов венец / Децата на Уран - Станчо Пенчев
Васил Левски Дяконът - Черти из живота му - Захарий Стоянов
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |