ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Тази история

Тази историяАвтор: Алесандро Барико
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-14
ISBN: 9789543302413
Категория: Съвременни романи

Корична цена: 15.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 13.65 лв.

 

Алесандро Барико е наистина уникален писател, новатор и философ, а романът му „Тази история” е история за човешките мечти и висотата на човешкия дух; вдъхновяващ и емоционален разказ за сбъдването на бляновете и копнежите на душата.

Третият роман на Барико ще ни въведе в началото на миналия век, когато човекът става свидетел на едно ново изобретение, призвано да промени света – автомобила. Неговата поява ще промени представите за скоростта, механиката и модерната техника. И също ще промени хоризонта на човека от бавния ритъм на живот към откриване на нови и непознати неща. Свидетел на тези епохални събития за човечеството е Ултимо Пари, син на беден и обикновен селянин от областта Пиемонте, чийто бащата продава единственото си богатство – двадесет и пет крави, за да превърне обора в гараж. Автомобилната страст и пистите ще преобърнат един живот. Ултимо е едно момче, което, както го представя Барико, остарява в опита си да подреди света. Мечтата му е да построи рали-писта шедьовър и вярва, че „ако обичаш някого и той те обича, не бива да убиваш мечтите му”. На петгодишна възраст Ултимо за пръв път вижда автомобил, на деветнадесет вече е в страшна битка при Капорето по време на Първата световна война, на двадесет и пет среща голямата си любов, и е на много повече, когато умира в Южна Америка. „Тази история” е всъщност неговата лична човешка история, проследяваща събитията от началото на ХХ век до 70-те години. След приключването на Първата световна война той заминава за Америка, където среща и руската девойка Елисавета. Тя е жената на неговия живот, голямата му любов, която след мистериозното изчезване на Ултимо, ще възстанови истинската му история и ще възкреси тайните и мечтите му. В един невероятен финал, който може да ни поднесе само фантазията на Барико.
Романът на Алесандро Барико е написан интелигентно и дълбоко, така че да навлезе бавно и неусетно в душата и да трогне. Едновременно с това умее да изтръгне сълзи от читателя, защото италианският писател има способността да те пренесе в един фантастичен свят без да губи никога връзка с реалността. Един автор, който умее да разкаже всяка история вдъхновяващо със страст и човещина. Автор, който никога не може да разочарова читателя.

Алесандро Барико, един от най-популярните съвременни италиански разказвачи, е роден през 1958 г. в Торино. Познат е също като журналист и режисьор, и водещ на ток-шоу предавания по италианската телевизия Rai Tre. Учил е философия и пиано и пише музикална критика за вестниците "Република" и "Ла Стампа". През 1993 година Барико става съосновател на школата за творческо писане в Торино, където води разнообразни курсове по техники на писането: писане на сценарии, журналистическо писане, кратка проза, романи, видеоигри. Дебютира като романист през 1991 година, а с всяка следваща година популярността му в Европа нараства. Книгите му оглавяват италианските и френските класации за бестселъри и са преведени на много езици. Още с първия си роман "Дворци от ярост" печели престижни литературни награди, а за втория - "Океан море", печели най-голямата италианска награда за литература през 1993 г. Сред най-известните му съчинения са “XX век” (1994 г.: по театралната версия е направен филмът “Легенда за пианиста” на Джузепе Торнаторе, който бе прожектиран и в България).


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременни романи
Тасмания - Паоло Джордано
Самотата на простите числа - Паоло Джордано
Забравете за света - Румаан Алам
Мери. Раждането на Франкенщайн - Ане Ейкхаут
Брачната двойка червени рибки / Венчелистчета и други неудобни истории - Гуадалупе Нетел
Тъжният гост - Матиас Наврат
Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж - Фредерик Бегбеде
Семейство Мартен - Давид Фоенкинос
Историята на едно порядъчно семейство - Роза Вентрела
Сънсет Парк - Пол Остър
HOMO sapienne - Нивиак Корнелиусен
Нека завали - Чарлс Мартин
Второ действие - Даниел Стийл
Съпричастният - Виет Тан Нгуен
Жената, която пишеше писма - Карстен Хен
Да се срещнеш със себе си. Пътеводител към откриване на своя Аз - Никол ЛеПера
Парижкият архитект - Чарлс Белфур
Магьосника от Кремъл - Джулиано да Емполи
Сто нощи - Луисхè Мартин
Пръв между равни - Джефри Арчър
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |