ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Transformation Always Takes Time and Energy

Автор: Pravdoliub Ivanov
Обем: 90 стр.
Формат в мм.: 200х250
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-03-17
ISBN: 9786191860173
Категория: Изкуство и теория на културата

Корична цена: 15.00 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 13.35 лв.

 

“Transformation Always Takes Time And Energy” e първия ретроспективен каталог на българския съвременен автор Правдолюб Иванов. Каталогът обхваща селектирани творби от 1995 до 2013 г., включвайки и скорошни работи на Правдолюб Иванов. Цветното издание е от 88 страници и съдържа текстове на английски език с автори Яра Бубнова и Валтер Зайдл.

За Прaвдолюб Иванов в текста си към каталога Яра Бубнова казва:

“Правдолюб Иванов е един от най-активните днес български художници. Сред работите му има обекти, рисунки, скулптури, фотографии, инсталации, текстове, a напоследък и видео. Вероятно, най-лесно и достатъчно безотговорно той може да бъде определен като пост-концептуален художник. И макар изясняването на понятието „концептуален“ да може доста да отдалечи този текст от самия Правдолюб, в работите му почти винаги се усещат въпроси - какво и къде е мястото на изкуството в наши дни? Това очевидно го свързва с продължителната, широка и флуидна традиция на концептуализма.

Художникът рядко задава въпросите си с думи – при повърхностен поглед към работите му може дори да ни се стори, че сме пред един вид постулирани отговори. Но при вглеждане в направеното за почти три десетилетия професионална дейност, се усеща, че именно поставянето на очевидности под съмнение, подтикването към формулиране на въпроси, е най-силната страна на Правдолюб Иванов. Бих го определила като висококвалифициран „интервюиращ“ изкуството във взаимоотношенията му с обществото. Всеки път се оказва, че работите разнищват не само „какво“ и „къде“, но, като естествено следствие, и „как“, „защо“, „за кого“. Художникът е увлечен от този примамливо безкраен и едновременно мотивиращ процес .”

Издаването на каталогът “Transformation Always Takes Time And Energy” е инициатива на галерия „Sariev Contemporary“ (www.sariev-gallery.com), подкрепена от награда „Гауденц Б. Руф” 2013 и от Община Пловдив.

--

ПРАВДОЛЮБ ИВАНОВ е роден 1964 година в Пловдив. Завършил е Национална Художествена Академия, София, България, където днес е преподавател. От 1995 година е член-основател на сдружението Институт за Съвременно Изкуство – София. Правдолюб Иванов има сериозно участие на международната арт-сцена. През 2007 година заедно с Иван Мудов и Стефан Николаев представят България в кураторския проект на Весела Ножарова „Място, на което не си бил преди” на 52- то Венецианско биенале. Участник е в 4-то Истанбулско биенале -1995; Manifesta 3 в Любляна, Словения - 2003; 14-то биенале Сидни, Австралия - 2004; в 4-то Берлинско биенале - 2006 година. Произведения на Правдолюб Иванов са част от колекциите: Софийска градска художествена галерия; ERSTE Bank, Aвстрия; European Investment Bank, Люксембург; European Patent Office, Mюнхен, Vehbi Koc Foundation, Истанбул и Tiroche DeLeon Collection & Art Vantage PCC Limited; частните колекции на René Block, Берлин, Д-р. Хайнц и Д-р. Кюн, Виена Австрия; Недко Солаков и Слава Наковска, София; Спас Русев, София, Лондон . Произведения на Правдолюб Иванов са репродуцирани в издания като Artforum, Frieze, Flash Art и Kunstforum, както и в публикацията East Art Map.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Изкуство и теория на културата
Нощта е майка на деня. И ни дай сенките. Анданте - Ларш Нурен
Златният век на българската опера - Боянка Арнаудова
Мислещият от дистанция човек. Конференция в чест на 80-годишнината на проф. Ивайло Знеполски - Стоян Атанасов (съставител)
Език, литература и култура на Изтока. Сборник с научни статии, посветен на 60-годишнината на проф. д-р Милена Братоева -
Музикологично рационалното и музикално рационалното - Емил Деведжиев
Просвет (Фотографии) - Николай Трейман
История на японското изкуство - Братислав Иванов
Произведението на изкуството в епохата на неговата техническа възпроизводимост - Валтер Бенямин
Пишеща архитектура - Мария Диамандиева
Залата на смеха има стена на плача. Живот и театър на Николай Урумов - Димитър Стайков
Театърът и неговият двойник - Антонен Арто
Ясен Гюзелев - Красимир Илиев, Ясен Гюзелев
Ясен Гюзелев/твърди корици - Красимир Илиев, Ясен Гюзелев
Скайдол (Луксозно издание) - Алесандро Барбучи, Барбара Канепа
Идеята за природата - Робин Джордж Колингуд
Още не е загинала - Марин Бодаков
Книгата като обект - Райчо Станев
Мъртвият идва за любимата си. Пет словенски пиеси - проф. Людмил Димитров
Ideas to wear - Съставител: Нели Митева
АББА - комплект (АББА. Завръщането + MAMMA MIA! АББА. Продължението + плакат + 3 картички) - Георги Тошев
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |