ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

SURVIVAL VI част: Оцеляване по Дунав. От Инголщат до Нулевия километър

Автор: Людмил Георгиев
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-06-14
ISBN: 9789548999656
Категория: Справочници

Корична цена: 20.00 лв.
Oтстъпка: 12%

Нашата цена: 17.60 лв.

 

"SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав" е впечатляващ пътепис за най-голямата в света организирана гребна регата по река, известна като ТИД (Tour International Danubien). Само малка част от участниците в нея успяват да издържат на 77-те дни гребане и да изминат 2500 км по река Дунав до Черно море. Що за хора са днешните водни туристи и кое ги мотивира да тръгнат по Дунав? Дали плаването е просто ексцентричен начин за почивка? Какво е да „изчезнеш“ за два и половина месеца от цивилизацията и да заживееш на палатка, като гребеш десетки километри всеки ден? Какво дава и какво отнема подобно пътуване с малката лодка? Какво струва подценяването на критична ситуация или секунда невнимание? Как може да се оцелее физически и психологически? Какво кара авантюристите с гребла години наред да остават верни на реката и в състояние ли е нещо да ги откаже занапред? Това са част от въпросите, чиито отговори авторът търси от борда на каяка си.

Книга за цялостното вълнуващо приключение се публикува за пръв път в шестдесетгодишната история на регатата. Описаните преживявания са богато илюстрирани с авторски фотографии и зареждат с позитивизъм и желание за впускане в непознатото, което ще ни направи по-уверени в себе си и по-добри. Към пътеписа е приложен и наръчник за бъдещия участник в ТИД.

Още преди затварянето на последната страница на книгата много от читателите ще са нетърпеливи да се впуснат в своята дунавска одисея...

Съдържа:

- Приключения и преживявания

- Наръчник за оцеляване по ТИД

- Правила за плаване по Дунав

- Правила за участие в ТИД

- Съдържа филм с преживявания по река Дунав

- Съдържа над 280 снимки

Доц. д-р Людмил Георгиев е роден на 24.12.1960 г. във Варна. Завършил е с отличие Средното полицейско училище в Пазарджик, факултетите „Полиция“ на Академията на МВР и „Журналистика и масова комуникация“ на СУ „Св. „Кл. Охридски“ /профил „Печат“/. Специализирал е криминалистика в Русия, както и „Операторска работа“ в НАТФИЗ – „Кр. Сарафов“. Участвал е като обучаем и обучител в множество международни проекти и семинари в областта на криминалистиката и разследването с партньори от Германия, Франция, Австрия, Холандия и САЩ. Като служител от вътрешното министерство има над 27 години стаж, в различните периоди от практиката си е бил патрулен полицай, разследващ полицай, експерт-криминалист, полицейски говорител. От 1997 г. е преподавател по „Криминалистика“ във висшето училище на МВР, а по-късно и в СУ „Св. Кл. Охридски“, в Професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“, в Международния институт по бойни изкуства и специални тактики. От февруари 2011 г. е преподавател по „Криминалистика“ и по „Съдебни експертизи“ и в Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Вещо лице – криминалист е и към Софийски градски съд, изготвя експертизи основно в областта на документните и видеотехнически изследвания. През 2000 г. защитава докторска дисертация по правна социология, а през 2011 г. след конкурс е назначен на академичната длъжност „Доцент по криминалистика“ в Русенския университет. Има отпечатани стотици журналистически материали, документални разкази и фотоснимки на полицейско-криминална тематика и такива, които са посветени на пътешествия по реки и морета с каяци и яхти. Публикувал е множество научни статии и учебни пособия в областта на криминалистиката и на връзките с обществеността. Основател и дългогодишен главен редактор е на вестник „Следа“ – електронно издание на Академията на МВР.

През 1992 г. доц. д-р Людмил Георгиев става създател и организатор на литературно-криминалната поредица Библиотека „Полиция“. В нея са издадени 36 заглавия само от български автори. Автор е на седем художествени книги и е съавтор на други осем. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи са печелили престижни литературни конкурси. Неговите романи „Обречените“ и „Мръсна задача“ са номинирани за „най-добри полицейски романи от български автор“. По тях той е създал и литературни сценарии. През 2011 г. доц. Георгиев става основател и на най-новата поредица за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият!“ и е техен автор и съавтор. От 1999 г. авторът редовно плава с каяк по различни наши и чуждестранни реки. Най-впечатляващото му пътешествие е по Дунав, където в рамките на гребната регата ТИД изминава на етапи около 2500 км. Има сертификат за шкипер – обикалял е и с ветроходни яхти около шотландски и гръцки острови. Водните си преживявания отразява в дневници, чрез фотоснимки и видеофилми. Доц. Георгиев е и страстен колекционер на полицейски, пожарникарски, военни и морски фуражки, каски, барети, кепета и униформени шапки. В уникалната си за България колекция той има над 320 екземпляра от 40 страни.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Справочници
Кураши у дома - Мари Кондо
Манастирите на България - Христо Шанов
Йоана Йокко - 12-седмичен план - Йоана Колева
Лековитите води на България. Всички извори, болести и процедури -
Свещените места на България. Енциклопедия - Колектив
52 по-малко познати пътеки за всеки - Ели Иванова
Голяма книга за Китай - Румяна Николова, Николай Генов
Кой да знае? Голямата книга с въпроси, които ще ви накарат да се замислите - Сара Хърман
Огнестрелни оръжия - Никола Даскалов
Великите речи накратко. 200 забележителни речи и тяхната история - Джейкъб Ф. Фийлд
Как спят бебетата - София Акселрод
Пътеводител на хубавите места - Оля Стоянова
Алманах. По следите на България - Пламен Павлов, Людмил Спасов
Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура - Антъни Бурдейн, Лори Уливър
От любов към продажбите - Георги Христулев
Енциклопедия История - Колектив
101 отбивки. Презареждане - Иван Михалев
Енциклопедия България - Колектив
България във фотографии и гравюри - От Възраждането до новото хилядолетие - Людмил Спасов
Наръчник на бъдещия пенсионер, роден след 1959 година - Доц. д-р Бисер Петков
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |