ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Политическият консерватизъм. От Бърк и Местр до Орбан и Тръмп

Автор: Петър Николов Зиков, Ирена Тодорова
Обем: 564 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-03-19
ISBN: 9789542822400
Категория: Съвременност

Корична цена: 27.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 23.22 лв.

 

Модерните политически идеологии възникват през пубертета на човечеството, когато то, разбунтувало се срещу заветите на своите бащи, решава да замени наследените от традицията порядки с нови, преминали през стриктния тест на Разума. Така светът става обясним, подреден и логичен, но някъде в хода на тази трансформация изгубва част от своята магия и невидима красота. Затова, ако зданието на съвременния свят, със своята богоборческа самоувереност и устременост, напомня по нещо небостъргачите в големите западни и азиатски мегаполиси, то неговата консервативна алтернатива прилича по-скоро на стара провинциална къща – облени от слънчевите лъчи кули, напукани стени, влажни и вдъхващи страх подземия... И врати, десетки заключени врати, през които отдавна никой не преминава, но зад всяка от които се крие поне една стара тайна.

Разнолик и необхватен, разхвърлян в десетки противоборстващи си национални традиции, политическият консерватизъм няма единен разказ, който да обхваща всичките му вариации и превъплъщения. С амбициозната задача да запълнят тази празнина са се захванали Петър Николов-Зиков и Ирена Тодорова. Резултатът е мащабно историческо изследване, оригинална типологизация на различните „консерватизми“ и жив и плътен разказ за личните съдби на десетките политически лидери и мислители, формирали цялостния облик на модерната десница.

Според авторите, да бъдеш консерватор, означава да имаш сетива за красивото и да можеш да го откриваш както в цялото мироздание, така и в най-малкия му детайл. Нещо, с което те са се справили повече от успешно.

Петър Николов-Зиков е роден в София през 1979 г. Завършва Националната гимназия за древни езици и култура „Константин Кирил Философ“ (1998 г.), бакалавър по Политология (2002 г.) и магистър по Политически мениджмънт (2004 г.) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2010 г. защитава докторска дисертация пред департамент „История“ на Нов български университет. От 2010 г. е главен асистент в департамент „Политически науки“ на Нов български университет. Учредител и пръв председател на Института за дясна политика (2014 г.) Парламентарен секретар на Министерския съвет на Република България (2014–2017). Главен редактор на теоретичното списание за политика и култура Conservative Quarterly (от 2015 г.). Автор на много статии в областта на политиката и политическата история, а също и на монографиите „Раждането на българския консерватизъм“ (2011 г.), „Династията на Срацимировци“ (2012 г.) и „Истинската история на Видинското княжество“ (2014 г.).

Ирена Тодорова е родена в София през 1982 г. Бакалавър по Политически науки и магистър по Дипломация и международни отношения (2007 г.) на Нов български университет. През 2011 г. защитава докторска дисертация пред департамент „Политически науки“ на Нов български университет, посветена на политическата мобилизация на младите хора. От 2012 г. е главен асистент в същия департамент. Учредител на Института за дясна политика (2014 г.) Съветник в политическия кабинет на министрите на образованието и науката (2014–2016) и на външните работи (2016–2017) на Република България. Заместник-главен редактор на теоретичното списание за политика и култура Conservative Quarterly (от 2015 г.). През 2016 г. печели стипендия на Държавния департамент на САЩ за специализация по американска политическа мисъл (Study of the U.S. Institutes on U.S. Political Thought). Автор на много статии и студии по темите за политическото участие и политическата култура.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременност
Материалният свят - Ед Конуей
Има такава държава. Записки по българските кризи - Тони Николов
Актуалността на миналото - Валентин Вацев
Краят на смъртта. Научните възможности за постигане на физическо безсмъртие - Хосе Кордейро, Дейвид Ууд
Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo sapiens - Иван Спирдонов
Далечната Финландия отблизо - Роман Шац
Живот по гръцки - Питър Барбър
Войната срещу Запада - Дъглас Мъри
Пътят към Армагедон. Т.I: Бутон в мозъка: от Едемската градина до истанбулската конвенция - Александър Урумов
Война е! Супербогатите против останалия свят - Михаел Морис
Зеленият терор и консервативната алтернатива - Нено Димов
Куражът винаги е сам - Роберто Савиано
Англо-американският управляващ елит - Каръл Куигли
Англо-американският управляващ елит/твърда корица - Каръл Куигли
Ще избием половината човечество - и ще побързаме! - Айлин Деролф, Ян ван Хелсинг
Китай през погледа на българите - Соня Алексиева
Иван Костов – Политиката отвътре - Иван Костов
Швейцария - сърцето на Европа - Дикън Бюс
Италия отвъд клишетата - Хенинг Клювер
Португалия – загадъчна и пъстра - Бари Хатън
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |