ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Доктор за двора и градината

Автор: Петър Кръстев
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Дионис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-05
ISBN: 9789548496957
Категория: Стопанство

Корична цена: 4.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 3.64 лв.

 

В тези години все повече хора бягат от напрегнатото ежедневие в занимания, които действат възстановяващо и благотворно върху психиката и здравето на човека. Подходящи за тази цел са любителското овощарство, зеленчукопроизводство, лозарство, цветарство и др.

Хората без опит, но с голямо желание да отглеждат растения започват по различен начин. Едни се допитват до по-възрастните си близки и търсят техния опит, други ползват справочна литература, а трети искат да постигнат всичко сами, като трупат личен опит на принципа проба - грешка!

Не са редки случаите, когато големият ентусиазъм, с който се започва, бива помрачен от неуспехи. Защото, макар земеделието да е една от най-древните практики, то има своите правила и тънкости. Трупането на личен опит би отнело години наред, дори при някой би изчерпило търпението и желанието за това.

Пътят е много по-кратък и лесно достъпен, когато има къде да се прочетат и приложат утвърдени и доказани практики. Ако бихте избрали краткия път - ние ще се постараем да ви бъдем полезни. Без претенции за изчерпателност, защото науката за отглеждане на растенията непрекъснато се усъвършенства.

Отглеждането на растенията е свързано и с грижи за тяхното здраве, защото като всеки жив организъм и те страдат от болести, нападат се от неприятели. Адекватната намеса за предотвратяване и ограничаване на вре- дителите по овощните дървета изисква да се познават най-характерните признаци и повредите, които тези болести и неприятели причиняват. За любителите овощари това не означава, че трябва да имат специално образование, но за да имат успех при отглеждането са им необходими някой общи познания. Практиката показва, че всеки, който се е захванал с отглеждане на каквито и да било растения, сам търси необходимата му информация за това и често резултатите от труда са отлични.

Защото, веднъж човек обикне ли растенията, любовта му към тях остава завинаги!

Провокацията за тази книга дойде от многобройната читателска аудитория на в-к „Хоби фермер", която най-точно задава въпросите, свързани с опазването на плодните дръвчета от болести и неприятели. Опитах се да включа най-популярните вредители, като за основните култури предлагам не отделни, а цялостни решения за извеждане на борбата.

Надявам се да бъда полезен със систематизирането на вашите въпроси, а в отговорите вие да намерите верния път за получаване на повече и по-качествена плодова продукция.
П. Кръстев


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Стопанство
Наръчник за засаждане, пресаждане, грижи и резитби на декоративни дървета в населените места - Невена Цветкова
Джобна енциклопедия на билките - Съставители: Галина Иванова, Мария Козовска, София Петрова
Маслодайна роза - Анка Дончева
Лешник. Отглеждане, болести и неприятели - Драган Брезовски
Отглеждане на крави и биволици - З.Захариев, К.Желев, Н.Русев, С.Атич, Ш.Шерков
Енциклопедия на богатата реколта. Всички тайни на опитния градинар - Галина Кизима
За червения калифорнийски червей от А до Я. Отглеждане и приложение. Второ преработено и допълнено издание - Васил Алексов
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |