ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Отива една жена при лекаря

Автор: Рей Клуун
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет-45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-05-18
ISBN: 9789544915407
Категория: Съвременни романи

Корична цена: 15.99 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 14.23 лв.

 

Книгата не е в наличност
Отива една жена при лекаря” печели популярността си и продължава да има успех изключително благодарение на разпространението на мълвата. След публикуването й продажбите непрестанно се увеличават – вместо да намаляват, както е обичайно. По подобен начин в Холандия се приемат книгите на Коелю, но това е първата холандска книга, която има подобен успех. Публикуван за пръв път от издателство Podium в Холандия, романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.
Героите на романа Стейн и Кармен са модерна двойка – те са млади, здрави, богати и със собствен бизнес, горди родители на едногодишната Луна. Не им липсват пари и приятели, живеят като богове в Амстердам. До момента в който на Кармен й откриват рак. От истински купон животът им се превръща в непрестанно висене по доктори и болници. Докато красивата и изпълнена с оптимизъм Кармен се подлага на химиотерапия и облъчване, хедонистът Стейн се потапя в удоволствията на нощния живот и жените на Амстердам.
„Отива една жена при лекаря” е разказ за смъртоносна болест, лишен от безвкусна показност и фалшива сантименталност. С директен и прям стил, който подобно на диагнозата удря като с чук, без срам, но и без театралничене и винаги с чувство за хумор, авторът успява още от първите страници да грабне читателя и да извика сълзи в очите му. С развитието на болестта разстройващите ситуации в болниците, проницателните описания на лекари и терапевти се редуват с много сърцераздирателни моменти. В същото време „Отива една жена при лекаря” е сам по себе си една ода за любовта. Този роман ще накара всеки да пролее реки от сълзи, но в крайна сметка е жизнеутвърждаващ и оптимистичен.

Книгата има сайт, който си струва да видите:

http://otivaednazhena.com

Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36. Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.
Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици, като и в момента продължава да е номер едно. „Отива една жена при лекаря” се задържа дълго време начело на списъка с бестселъри на списание „Шпигел” в Германия. Романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.
Следващите книги на Рей Клуун са повестта „Помощ, забремених жена си” и романа „Вдовецът”, който е продължение на „Отива една жена при лекаря” и описва пътешествието му заедно с дъщеря му с каравана през Австралия в опит да се справят със загубата. За един месец от книгата в Холандия се продават над 125 000 броя.
Уебсайтът на автора е www.kluun.nl

„Това не е егоистичната история на един обезверен човек, който иска опрощение за миналите си прегрешения. Това е един забележителен разказ, не на последно място заради абсолютната откровеност на човек, на който можеше да бъде простено, че иска да се представи в по-добра светлина. . . Прочетете романа – и ако пропуснете да се запасите предварително с кутия носни кърпички рискът си остава за ваща сметка.”
Sunday Express

„Емоционален разказ за това как един мъж се справя с раковото заболяване на жена си чрез връзки с други жени. Една необикновена, но красива любовна история.”
Heat

„Една ода за любовта”
NRC Handelsblad

„Романът кара читателя да се замисли за границите на приличието и за тънката линия между кич и изкуство. . . Освен това чрез своя „ремплинг” (един вид писмена проба) Клуун намира хитър начин да разкаже историята си. . . Напрежението и трагедията постепенно набират убийствена скорост, която не прикрива житейските баналности.”
Фондация за превод и издаване на холандска литература

„Тази книга ме накара да се почувствам ядосан, уплашен, загрижен, но също така ме провокира; накара ме да се смея и да плача, без да ме е срам да го призная. „Отива една жена при лекаря” доказва, че понякога да прочетеш за немислимите неща е много по-успокоително отколкото си мислиш, че е възможно.”
Oтзив от собственик на книжарница


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременни романи
Тасмания - Паоло Джордано
Самотата на простите числа - Паоло Джордано
Забравете за света - Румаан Алам
Мери. Раждането на Франкенщайн - Ане Ейкхаут
Брачната двойка червени рибки / Венчелистчета и други неудобни истории - Гуадалупе Нетел
Тъжният гост - Матиас Наврат
Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж - Фредерик Бегбеде
Семейство Мартен - Давид Фоенкинос
Историята на едно порядъчно семейство - Роза Вентрела
Сънсет Парк - Пол Остър
HOMO sapienne - Нивиак Корнелиусен
Нека завали - Чарлс Мартин
Второ действие - Даниел Стийл
Съпричастният - Виет Тан Нгуен
Жената, която пишеше писма - Карстен Хен
Да се срещнеш със себе си. Пътеводител към откриване на своя Аз - Никол ЛеПера
Парижкият архитект - Чарлс Белфур
Магьосника от Кремъл - Джулиано да Емполи
Сто нощи - Луисхè Мартин
Пръв между равни - Джефри Арчър
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |