ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 2.99 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Канабис - наука и политика

Канабис - наука и политикаАвтор: Юлиян Караджов
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-05-15

Категория: Съвременност

Нашата цена: 7.28 лв.

 

Книгата не е в наличност
Далеч съм от мисълта, че книгата е съвършена. Несъмнено ще се намерят критици, които, без даже да я прочетат, ще я обявят за зловредна. И преди това съм срещал подобно отношение, най-вече от хора, които знаят за дрогите в най-добрия случай толкова, колкото Главният Евнух за секса. Сигурен съм, че евнусите са се нагледали на секс в харема, но съм още по-сигурен, че в никоя нормална страна не биха им позволили да определят сексуалната политика. За съжаление отношението към наркотиците у нас се определя най-вече от наркологични евнуси. Най-тъжното е, че познавам хора, които знаят много за канабиса, но щом излязат пред публика, също започват да се правят на евнуси. Разбирам, че лекарите у нас се намират под силен натиск от страна на Началството, но това не ги оправдава. Медицинската общност в развитите страни, която с малки изключения е в откровена опозиция спрямо официалната нарко-политика, не се страхува да изразява открито мнението си и стои начело на движението за реформи в законодателството. Някои ще протестират, че тонът ми на места е твърде язвителен, но съм убеден, че войнстващата неграмотност и лицемерието не заслужават снизхождение.

Целта на тази книга не е да пропагандира употребата на една или друга дрога. Всеки пълнолетен и пълноправен гражданин има правото да се ожени за когото иска, да гласува за когото иска, да вкара в тялото си каквото иска, и единствено той може да направи своя избор. Правото на избор означава отговорност, но също така и право на информация - в противен случай свободата се превръща в празен звук.

Информацията е необходима не само на големите, но и на малките - независимо от тяхното мнение, че знаят всичко. Трябва да вземем всички разумни мерки, за да намалим употребата на канабис и на всички легални и нелегални дроги сред подрастващите, но само като им казваме "истината само истината, цялата истина"- има ли въобще друг вид истина? С тази цел съм обърнал специално внимание на ефектите на канабиса върху развиващия се тийнейджърски мозък, което, впрочем, се отнася и за всички други психоактивни вещества, независимо дали са забранени или се рекламират по телевизията. В Германия се препоръчва на учителите да водят дискусии за и против легализацията на тревата, но вероятно у нас подобна идея би се сторила кощунствена. Предоставям на читателите сами да преценят дали техните деца трябва да четат тази книга. Не съм убеден, че човек на 15 години може да направи правилните изводи от написаното. Сигурен съм обаче, че лъжата "за доброто на децата" е аморален и най-вече неефективен метод за възпитание.

Напоследък ми попадна една не лоша книжка за дрогите, но бях стреснат от факта, че е издадена с любезното съдействие на "Булгартабак" - нещо, което би предизвикало скандал във всяка нормална страна. Държа да подчертая, че тази книга, е написана и издадена без спомоществувателството на който и да е от производителите и търговците на дроги - били те легални или не.


Мнения за тази книга

Ива -София
Харесва ми,този автор ме заплени още с първата книга която взех НАРКОТИЦИТЕ-почти всичко за тях...от там разбрах,че има и книга за Канабиса.Въпреки че съм на 15,много добре схващам смисъла на всичко,което е написано и не го префасонирам по мой си начин.Тва е може би единствения автор,който казва всичко истинско и обективно.Евалата за Юлиян Караджов!

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременност
Полета. Том 2: Полета на властта - Пиер Бурдийо
Да мислиш двайсети век - Тони Джъд
Българската мафия, както я видях - Анна Заркова, с предговор от Никола Кицевски
Какво е животът? - Ервин Шрьодингер
Ренегати в КГБ и ЦРУ. 13 истории от Студената война - Борис Шнайдер
СССР срещу САЩ. Операциите на ЦРУ и КГБ в годините на Студената война - Андрей Певцов
Пътят към несвободата - Тимъти Снайдър
Русия се завръща на Балканите - Димитър Бечев
Българската корупция - Пеню Грозев, Георги Ненков
Спецназ - Виктор Суворов
Така го правят датчаните - Хелън Ръсел
Морето на раздора - Николай Скарлатов
Орбити на социалистическото всекидневие - Иван Еленков
Големите офшорни афери. Досиетата Панама - Джейк Бърнстийн
Фашизъм: Предупреждение - Мадлин Олбрайт
Неустоими. Възходът на пристрастяващите технологии и бизнесът, който ни държи в техен плен - Адам Алтър
Бъдещето. Какво ни носи то и защо това зависи от нас - Тим О Райли
Криминалните мистерии на България. От сестрите Белнейски до шесторния убиец в Нови Искър - Гергана Танева
Глобални недоволства - Ноам Чомски
Китай - събуждането на един гигант - Хенри Полсън
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Забележителности в България  |  Ламбиеви колиби  |