ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 2.99 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Падащият детектив

Падащият детективАвтор: Кристофер Карлсон
Обем: 350 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-08-05
ISBN: 9789543304400

Категория: Криминални романи

Нашата цена: 14.56 лв.

 

„Падащият детектив“ е втората самостоятелна част след „Невидимият мъж от Салем“ от най-продаваната поредица на Кристофер Карлсон за младия полицай Лео Юнкер.
Ранна зима. Лек, пухкав сняг току-що е посипал улиците на Стокхолм, когато социологът от Стокхолмския университет Тумас Хебер е убит на малка и невзрачна уличка в центъра на града. Кой е намушкал университетския професор до смърт и защо? Единствените следи, с които полицията трябва да работи, са криптираните бележки на Хебер, от които се разбира, че животът на някой друг също е застрашен. Но кой?
Лео Юнкер се завръща след дълъг отпуск отново в Змийското гнездо – както е известен в полицейските среди отделът, който отговаря за тежките престъпления –поради заплитането му в убийството на „добре облечен мъж на почтена възраст“. Все още злоупотребява с лекарства и се бори с вътрешните си демони, но прави всичко възможно да изпълнява дълга си. Лео е включен в разследването заедно с Габриел Бирк, бившия му съперник в работата. Когато случаят им е отнет внезапно и пренасочен към Шведските служби за сигурност, Лео осъзнава, че това не е обикновен уличен удар.
И наистина смъртта на Хебер не е изолиран инцидент. Той е убит, за да се прикрие много по-голяма заплаха, достигаща до най-високите етажи на шведската политика. Когато обективът се разширява, се оказваме хвърлени в сблъсък между крайнодесни и екстремни леви активисти, които водят война както публично, така и в сенките.
Това е история на приятелство в морални и политически граници, където линиите между съюзник и враг са неясни, тъй като миналото се преплита с настоящето по начин, от който те побиват тръпки.

КРИСТОФЕР КАРЛСОН е роден през 1986 г. в Халмстад, Южна Швеция. През 2005 г. се премества в Стокхолм. През 2012 г. е удостоен с награда от Американската асоциация по криминология за своя изследователска статия за повратните точки в престъпността, а през 2014 г. защитава докторантура по криминология към Стокхолмския университет. През есента на 2015 г. започва да работи към Шведския национален координатор за защита на демокрацията от крайния екстремизъм.

"Това е невероятно силен криминален роман, бих се осмелил да кажа, че сред съвременната криминална фантастика той е абсолютен връх!… Това не е прибързано написана книга, а по-скоро солидна творба, изработена от млад мъж, който впечатлява със своята зрелост и своя анализ на тъмната страна на Швеция. Ако харесвате кримилитература, не пропускайте този роман за нищо на света!“

LitteraturMagzinet.se

"Един от най-интересните шведски автори… Старателно измайсторен език, който понякога е много поетичен, без да е пресилен. Книгата дори не е прекалено дълга… Всяка дума носи смисъл, всеки персонаж притежава очарователна психологическа дълбочина.“

Magnus Utvik, Gomorron Sverige, Национална шведска телевизия

"Падащият детектив“ е изключително добре написан криминален роман, но и нещо повече. Това е роман, който се опитва да привлече много по-широка аудитория от обикновения читател на криминална литература. Той е добре написан, вълнуващ и капсулиран в наситена атмосфера.“

Den Döda Zonen

Случи се през онази зима, когато вилня бурята.
Един учен загина, един диктофон преминаваше от ръка на ръка през Стокхолм и където и да попаднеше, сякаш носеше беди. Една демонстрация излезе от контрол, а двама някогашни приятели се срещнаха при люлките, където играеха като деца.
На дъното на езерото Меларен лежеше мобилен телефон, който не упражняваше каквото и да било влияние върху описаните събития, освен че беше запокитен във водата от виновника за тях. В болнично легло един мъж беше на прага на смъртта и последните му думи бяха „Шветива“ и „Естер“. Каквото и да значеше това. Отговорът щеше да се изясни едва след като станеше твърде късно. И през цялото време стрелката на часовника приближаваше нула часа на двайсет и първи декември.
Историята беше необикновена и заплетена, всички го признаха впоследствие. А дали действително беше така? Може би всъщност е била съвсем проста, дори банална, защото това бе и зимата, когато един мъж предаде друг и навярно именно това постави началото на края.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Криминални романи
Игри на злото - Анджела Марсънс
Убийството е всичко - Антъни Хоровиц
Белязаната жена - Юси Адлер-Улсен
Убийството на прислужницата - П. Д. Джеймс
Звездна лига - Д. П. Лайл
Смъртоносно бяло - Робърт Галбрейт
Жертвите, които правим - Юрт & Русенфелт
Смърт край Нил - Агата Кристи
Пет малки прасенца - Агата Кристи
Направление неизвестно - Агата Кристи
Докато светлините греят - Агата Кристи
Портрет на мъртвия модел - Даря Дезомбре
Майстори на криминалния разказ - Сборник
Красива мистерия. Разследванията на инспектор Гамаш - Луиз Пени
Огненият пръст - Борис Акунин
Миналото не забравя - Габриела Улберг Вестин
Ритуалите на водата. Книга 2 от Мълчанието на белия град - Ева Гарсия Саенс де Уртури
Макбет - Ю Несбьо
Коледата на Мегре - Жорж Сименон
Убийство в Новогодишната нощ - Ахмед Юмит
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Забележителности в България  |  Ламбиеви колиби  |